Investeer als de rijken, ook als het je aan rijkdom ontbreekt

Veel vermogende beleggers beleggen hetzelfde als jij. Er kunnen echter belangrijke verschillen zijn. In de meeste gevallen kun je de beleggingen van rijke beleggers evenaren met alternatieve middelen. Er zijn maar weinig beleggingsstrategieën die je niet kunt nabootsen, zelfs als je een gemiddelde belegger bent.

Interessant is dat maar heel weinig vermogende beleggers het marktgemiddelde kunnen overtreffen. Je bent misschien beter af met een indexfonds, maar het is interessant om te zien hoe de rijken het doen. Leer enkele van hun favoriete beleggingen kennen en zie hoe je zelf van deze strategieën kunt profiteren.

Rijke beleggers maken routinematig gebruik van deze beleggingen:

1. De rijken investeren vaak rechtstreeks in bedrijven. Een aanzienlijk aandeel in een bedrijf kopen of een bedrijf vanaf nul beginnen is riskant, maar de uitbetalingen kunnen enorm zijn. Door dit soort houding ontstaan veel van degenen met een grote rijkdom.

  • Gemiddelde belegger: Het is nu mogelijk om via crowdfunding in startende bedrijven te investeren. Je kunt ook je eigen bedrijf starten vanaf je laptop. Je hebt misschien geen $ 25 miljoen om te investeren, maar je kunt wel op de begane grond instappen.

2. De rijken investeren in hedge fondsen. Er zijn verschillende eisen waaraan je moet voldoen voor je in een hedge fund kunt investeren, en een daarvan is een vermogen van minstens $1 miljoen hebben. Beheerders van hedge funds kunnen investeren in zowat alles wat ze willen, waaronder aandelen, obligaties, derivaten, onroerend goed, futures, en meer.

  • Hedge fondsen vragen zeer hoge vergoedingen en zijn zeer riskant, maar de rendementen kunnen zeer hoog zijn.
  • Gemiddelde belegger: Je mist niet veel. Na verloop van tijd slagen hedge fondsen er meestal niet in beter te presteren dan de markt. Je kunt alles doen wat een hedge fund manager kan doen, alleen op kleinere schaal. Deze vorm van beleggen vereist veel deskundigheid.

3. Vermogende beleggers zijn meer met risico bezig dan de gemiddelde belegger. Rijke beleggers hebben de neiging naar het verwachte rendement te kijken en te bepalen of het risico het potentiële rendement waard is.

  • Gemiddelde belegger: Leer hoe je het risico in een potentiële investering kunt inschatten. Kijk dan naar het potentiële rendement en het waarschijnlijke rendement. Vraag je af of de mogelijkheden het risico waard zijn.

4. Sommige vermogende beleggers beleggen in kunst en onbebouwd land. Deze beleggingen zijn niet erg liquide, geven geen inkomen, en zijn zeer speculatief. Het juiste kunstwerk of 2.000 acres bosgrond kunnen echter een knappe betaaldag opleveren.

  • Gemiddelde belegger: Je kunt naar de plaatselijke kunstbeurs gaan en op zoek gaan naar een ruwe diamant. Maar je maakt misschien meer kans in de loterij. Leegstaand land is een riskante investering, want er zijn belastingen te betalen en een gebrek aan cash flow. Een betere gok zou zijn een huis of een klein gebouw met meerdere eenheden te kopen en huur te innen.

5. Rijke beleggers krijgen deskundige hulp. De meeste vermogende investeerders laten de investeringsbeslissingen aan anderen over. Veel mensen met een hoog vermogen hebben het te druk met geld verdienen om zich bezig te houden met het investeren ervan.

  • Gemiddelde belegger: Je kunt diezelfde hulp kopen. Betaal voor een uur van de tijd van een expert. Als je geïnteresseerd bent in een langetermijnstrategie, is een uur advies om het jaar of twee voldoende. Voor actiever handelen zul je jezelf moeten bijscholen. Er zijn eindeloos veel boeken en websites over het onderwerp beleggen. Maak je druk met leren.

Je kunt beleggen als de rijken, als je bereid bent een beetje creatief te zijn. Rijke beleggers hebben geen enorm voordeel op de gemiddelde belegger. Blijf sparen en beleggen naar je beste vermogen. Vraag deskundig advies als je je verloren voelt. Op een dag kun jij ook rijk zijn. Hoe ga je beleggen als je rijk bent?

Wil jij ook beleggen zoals de rijken?

Lees het boek "In 10 Stappen Succesvol Beleggen" van drs. Harm van Wijk. Hij legt hierin haarfijn uit hoe iedereen succesvol kan beleggen. En dat:

  1. Met eenvoudige software;
  2. In 5-10 minuten per week;
  3. Al vanaf 250 euro per week.

Je kunt het boek nu tijdelijk gratis bestellen (je betaalt alleen de verzendkosten):

klik hier om jouw exemplaar van het boek meteen aan te vragen.

Daarnaast kun je ook aanmelden voor de gratis training op donderdagavond.

Klik hier om je plek in de training te reserveren.

Crypto Master Class

Hoe start je met beleggen?

Virtueel Beleggen
2 years ago

DEGIRO als onze keuze voor beste online broker

Virtueel Beleggen
2 years ago

Gouden tips voor wie gaat beleggen in aandelen

Virtueel Beleggen
2 years ago

Nieuw: gratis virtueel beleggen in crypto

Virtueel Beleggen
1 year ago

Hoe beginnen met beleggen in aandelen?

Virtueel Beleggen
2 years ago