Waarom ook jij zou moeten beleggen

In deze blog post gaan we in op een paar redenen waarom beleggen in aandelen niet mag ontbreken in jouw spaarstrategie.

Er zijn meerdere redenen te bedenken om te beginnen met beleggen op de aandelenmarkt. De belangrijkste reden voor particuliere beleggers is om meer rendement te halen dan wat je spaargeld oplevert op de bank. Maar je kunt ook gaan beleggen omdat je extra inkomen wilt verdienen op de beurs, of als hobby omdat je het leuk vindt om met deze materie bezig te zijn.

Maar het is ook een verstandige keuze om te beleggen voor je kinderen of kleinkinderen. Zo kun je voor jouw oogappel een mooi spaarpotje opbouwen tegen de 18e verjaardag.

Een belangrijke misvatting over beleggen in aandelen is dat het vaak wordt gezien als gokken of spelen op de loterij. Onterecht, want met de juiste methode kun je het risico op verlies enorm beperken en een mooi rendement opbouwen. 

Met de Trading Navigator methode van Harm van Wijk haal je een gemiddeld jaarlijks rendement van 20%. Een bewezen methode die de martktrends volgt en een koopsignaal geeft bij stijgende trend en een verkoopsignaal bij een dalende trend. Volg de pijlen en pak een mooi rendement.

Meld je hier aan voor een gratis online webinar over deze methode of vraag jouw gratis exemplaar aan van het boek “In 10 stappen succesvol beleggen” (je betaalt alleen verzendkosten) en sluit je ook aan bij de succesvolle beleggers op de beurs.

Versla de inflatie

Inflatie betekent dat de prijzen stijgen en daarmee de koopkracht van je geld afneemt. M.a.w. met hetzelfde geldbedrag kun je door inflatie steeds minder kopen. Inflatie is dus een tegenwerkende kracht voor de spaarder. Je geld op een rekening bij de bank plaatsen zonder dat je daarbij een hoger rentepercentage ontvangt dan het inflatiepercentage in de economie, betekent dus dat je geld verliest! Het bedrag blijft hetzelfde, maar je kunt steeds minder kopen.

Stel dat je 50k euro op je rekening hebt staan ​​en een auto wilt kopen, die momenteel ook 50k euro kost. Toen ging je twijfelen en besloot je de auto pas volgend jaar te kopen, en liet je jouw geld op de spaarrekening staan.

De bank geeft je een rente van 2% per jaar. Laten we nu snel vooruitspoelen naar volgend jaar. Je ging naar de bank en kwam gelukkig thuis met je geld dat nu 55k euro is geworden. Vervolgens ging je naar de autoshowroom. Maar wat blijkt! Je kunt de auto nu niet meer kopen...

De prijs van die auto is gestegen naar 60k euro. De auto, die je vorig jaar gemakkelijk had kunnen kopen, is momenteel niet meer betaalbaar. Dat is inflatie. Hetzelfde gebeurt met boodschappen of alle andere producten die je koopt: de prijs stijgt met de tijd.

Dit is een belangrijke reden om andere manieren te gaan zoeken om je geld te beleggen. Met alleen het rendement op een spaarrekening hou je de inflatie niet bij. Beleggen in aandelen is daarbij een valable optie. Ga niet al je spaargeld in aandelen beleggen, maar een gedeelte van je spaargeld in aandelen beleggen is een verstandige keuze.

Laat je geld renderen

Als je een mooi spaarpotje hebt opgebouwd kun je een deel van dat geld gebruiken om een extra inkomen te gaan genereren.

Als je 100.000 euro belegt met de Trading Navigator en daarmee gemiddeld 20% rendement haalt, verdien je dus jaarlijks 20.000 euro met 10 minuten tijd per week.

Ook als je in een goede ETF belegt, haal je snel een gemiddeld rendement tussen 10 en 15%. Laat je geld werken voor de jaarlijkse vakantie of om een nieuwe auto aan te kopen.

Beleggen in aandelen levert vaak een hoger rendement op dan elke andere vorm van sparen. Dit levert een extra lucratief voordeel op: rente op rente. Doordat je een hoger rendement haalt, kun je dit rendement meteen ook weer gaan beleggen.

Hierdoor stijgt de totale waarde van je portefeuille dus steeds sneller, bijna exponentieel. 

Met geld maak je geld. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Ga het alvast eerst eens virtueel met nepgeld en dus zonder risico uitproberen op Virtueel Beleggen.

Beleggen in aandelen is 'nu' een stuk eenvoudiger

Beleggen en handelen in aandelen met een online broker is nu een stuk eenvoudiger dan in de tijd waar alles over de telefoon moest met handelaren op de beursvloer. Nu kun je zelfs met je smartphone binnen enkele seconden aandelen kopen en verkopen.

Bovendien, met de toename van financiële websites en apps, is het vinden en selecteren van aandelen ook eenvoudiger. Je hoeft nu niet alle saaie financiële kranten en tijdschriften door te nemen en je hoeft niet op nieuwsbrieven te vertrouwen om de financiële rapporten van het bedrijf te krijgen.

Het kopen van aandelen via een online broker is niet ingewikkelder dan het virtueel aankopen van aandelen op Virtueel Beleggen.

Als noodfonds of appeltje voor de dorst

Op school leer je: ‘Haal je diploma en verkrijg daarmee later een goedbetaalde en veilige baan’. Wat je niet leert, is wat er gebeurt als je wordt ontslagen of als het bedrijf wordt gesloten. We zouden altijd meerdere inkomstenbronnen moeten hebben. Voor particulieren kunnen beleggingen op de aandelenmarkt helpen om een noodfonds te creëren. Een achter-de-handje voor woelige tijden of onvoorziene kosten. Of als appeltje voor de dorst,

De meeste mensen werken hun leven lang in loondienst. Beleggen in de aandelen kan een extra bron van inkomsten opleveren. Je kunt met een klein bedrag starten en door waardestijging, dividenden en rente op rente gestaag steeds meer inkomsten genereren. Beleggen in aandelen kan uiteindelijk meer gaan opleveren dan het pensioenfonds waar je elke maand aan bijdraagt.

Stabiel rendement met dividendaandelen

Dividendaandelen zijn aandelen die jaarlijks een goed en stabiel dividend uitkeren. Het zijn aandelen die een meer stabiele koers varen en waar je de winst dus niet haalt uit waardestijging van het aandeel zelf, maar vanuit de winstuitkering die het bedrijf jaarlijks aan haar aandeelhouders uitkeert.

Afhankelijk van de dividendaandelen die je koopt, kan het rendement variëren tot gemiddeld 10% (en meer) van de totale waarde van je portefeuille.

Een dividendstrategie is een verstandige keuze om te combineren met andere beursstrategieën omdat je bij een goede samenstelling een meer winstzekere en veilige korf hebt waar je per jaar maar 1 keer naar moet omkijken.

Bij een dividendstrategie maakt het ook niet uit of de markt stijgt of daalt, jouw winst is hier verbonden aan de winstuitkering van het bedrijf en niet aan de marktwaarde van het aandeel.

Lees over deze strategie meer in het boek van Harm van Wijk “In 10 stappen succesvol beleggen”.

Beleggen in aandelen voor diversificatie

Zet nooit al je geld in op 1 paard. En dat geld zeker voor je spaargeld. Ga nooit al je spaargeld beleggen in aandelen, maar ga ook niet al je geld op een rekening bij de bank sparen. Verschillende spaarmethoden combineren is de beste keuze.

In die zin is beleggen in aandelen een hele mooie aanvulling op je spaarstrategie. Het is iets risicovoller, maar met de juiste methodes (zoals de Trading Navigator) beperk je dat risico en behaal je een mooi en hoger rendement dan je andere spaarproducten.

Hoe meer manieren je hebt om geld te sparen, hoe minder risico je loopt om in financiële problemen te komen als een spaarmethode verlieslatend is.

Maar ook bij het beleggen in aandelen zelf is diversifiëren aangewezen. Combineer verschillende strategieën en methoden om het risico op een financiële aderlating te voorkomen. Een dividendstrategie gecombineerd met een methode als de Trading Navigator is een goed voorbeeld.

Beleggen als hobby

Beleggen in aandelen is voor veel mensen ook gewoon echt leuk! Je kunt dan ook gaan beleggen als hobby. Het gaat er dan niet zozeer om veel winst te maken, maar om eigen strategieën en methodes te ontwikkelen waarbij je zelf probeert de markt te voorspellen. Een enorme kick krijg je ervan als dit je lukt! En precies dat kun je perfect en zonder enig risico uittesten op Virtueel Beleggen.

Je kunt ook een stap verder gaan en optiestrategieën gaan toepassen. Het leuke aan opties is dat je ook met kleine bedragen van bv. 250 euro kunt werken. In de 3-daagse online training van Harm van Wijk die je als extra krijgt bij zijn Trading Navigator methode, gaat Harm ook uitgebreid in op wat opties precies zijn en legt hij verschillende optiestrategieën uit die je kunt gaan toepassen.

Tot slot

Wat jouw reden om te beleggen ook is, dat je belegt is een goede en verstandige keuze.

SUCCES!

Crypto Master Class

Beleggen in de S&P 500? Dit is waarom je er niet omheen kan!

Virtueel Beleggen
2 years ago

De markt timen? In de praktijk ronduit onmogelijk!

Virtueel Beleggen
2 years ago

Waarom Indexfondsen het vaak beter doen dan Hedge Funds

Virtueel Beleggen
2 years ago

9 principes die essentieel zijn voor elke succesvolle belegger

Virtueel Beleggen
3 years ago

6 handige smartphone apps voor beginnende beleggers

Virtueel Beleggen
2 years ago