Drie aandelen die je waarschijnlijk nooit meer zal verkopen

Tijdens zijn of haar leven zal een belegger er steevast voor kiezen om te investeren in een groot aantal verschillende aandelen. De kans is echter groot dat je een aantal aandelen waar je op een zeker ogenblik in hebt geïnvesteerd op een bepaald moment terug zal verkopen. Dat geldt echter lang niet voor alle aandelen die er op de markt zijn terug te vinden, in tegendeel. Voor verschillende aandelen geldt dat het geloof dat je er in hebt zo groot zal zijn dat je er meer dan waarschijnlijk op geen enkel moment in je leven afscheid van zal willen nemen. Dit niet in het minst wanneer ze ook nog eens een aardig dividend uitkeert. Ben jij op zoek naar een aantal aandelen om toe te voegen aan je beleggingsportefeuille die je mogelijks nooit meer zal willen verkopen? Wij hebben er alvast drie voor je uitgezocht en stellen ze graag hieronder aan je voor.

1.) Apple

Het eerste aandeel dat sterk wordt getipt als een vast onderdeel binnen elke beleggingsportefeuille luistert naar de naam ‘Apple’. Eigenlijk zouden we hier ook Microsoft kunnen plaatsen. Voor beide technologiebedrijven geldt dat ze door de jaren heen een ontzettend mooie groei hebben laten optekenen. Bovendien beschikken beide bedrijven over een groot aantal producten en diensten waar mensen dagdagelijks gebruik van maken. Voor Apple geldt dat ze in eerste instantie natuurlijk bekend staat omwille van haar iMac, Macbook en iPhone toestellen. Door de jaren heen zijn daar echter menig aantal nieuwe systemen aan toegevoegd. Wat bijvoorbeeld te denken van de iPad? Deze tablet groeide in snel tempo uit tot één van de beste en populairste ter wereld. 

Apple is een bedrijf dat er steevast voor kiest om te blijven innoveren. Dit ook niet alleen maar binnen haar huidige segment met producten of diensten. Als bedrijf is Apple niet bang om de concurrentie aan te gaan met gevestigde bedrijven uit andere sectoren. Dat heeft ze nogmaals bewezen met de komst van haar streamingdienst Apple TV+. Daarmee heeft ze openlijk de strijd aangeboden met onder meer ’s werelds nummer één streamingdienst Netflix. Voor elke belegger die graag een solide technologiebedrijf in diens beleggingsportefeuille wenst op te nemen welke ook nog eens een (bescheiden) dividend uitkeert is Apple zeker en vast het overwegen waard. 

2.) Johnson & Johnson

Eén van ’s werelds grootste bedrijven welke tevens over één van de meest indrukwekkende balansen beschikt luistert naar de naam ‘Johnson & Johnson’. Voor dit bedrijf geldt dat ze eigenlijk bestaat uit drie verschillende divisies. Het gaat hierbij concreet om: 

 1. Medische apparaten; 
 2. Consumentenproducten; 
 3. Geneesmiddelen;

In het bijzonder is Johnson & Johnson bekend omwille van de verschillende uitstekende geneesmiddelen die ze op de markt heeft gelanceerd. Ze was ook één van de bedrijven die als één van de eersten met een vaccin uitpakte voor het COVID-19 virus. Toch moeten ook de andere divisies beslist niet worden onderschat. De kans is dan ook ongelofelijk groot dat je tijdens je leven minstens één keer gebruik hebt gemaakt van één van de artikelen van Johnson & Johnson. Het zou hierbij in de praktijk onder meer kunnen gaan om:

 • Tampons; 
 • Mondspoeling;
 • Pleisters;
 • Gezichtscrème; 

Nog een extra reden voor beleggers om dit aandeel op hun watchlist te zetten is het betrouwbare dividend dat het bedrijf uitkeert. Voor mensen die zweren bij solide waarde-aandelen om in te investeren geldt dat Johnson & Johnson absoluut een zeer interessante optie is om te overwegen.

3.) Visa

Last but not least is er nog het aandeel van Visa. Op moment van schrijven geldt dat Visa zomaar even 53 procent van het volledige aankoopvolume van het voltallige Amerikaanse creditcardnetwerk verwerkt. Om maar even een beeld te schetsen van hoe indrukwekkend dit wel niet is, dit is meer dan de drie grootste concurrenten bij elkaar. In tegenstelling tot haar belangrijkste concurrenten geldt voor Visa dat zij geen geld uitleent. Dat is een zeer belangrijk voordeel omdat het een belangrijk stuk risico uit haar balans wegneemt. 

Door de jaren heen heeft de onderneming ook enkele strategische overnames gedaan die haar marktpositie alleen maar nog meer hebben verbeterd. Eén van deze overnames was degene van 'Plaid'. Dit is een fintech die informatie van gebruikers veilig weet te stellen op het ogenblik dat ze ervoor kiezen om hun bankrekeningen te koppelen met financiële apps. 

Is Visa nog een solide aandeel voor de toekomst? Absoluut! De markt waarin Visa opereert staat er immers om bekend helemaal niet verzadigd te zijn, in tegendeel. Het bedrijf schat dat er ongeveer twee miljard mensen op deze wereld rondlopen die nog niet over een betaalrekening beschikken. Bovendien zou er volgens een eigen onderzoek ook op jaarbasis nog steeds 21 biljoen dollar contant worden afgerekend. Warren Buffett heeft Visa ooit één van ’s werelds betrouwbaarste aandelen genoemd. Behoort ze nog niet toe aan jouw beleggingsportefeuille? Dan zou je dus mogelijks kunnen overwegen om ze daar toch in te gaan opnemen.

Zelf succesvolle aandelen selecteren

Wil je leren hoe je zelf ook snel en effectief potentieel winstgevende aandelen kunt selecteren?

Download dan het gratis boek "30 winstgevende aandelen in 5 minuten".

 •  hoe je goedkope van dure aandelen onderscheidt;
 • op welke websites je aandelen kunt screenen;
 • hoe je je rendement verhoogt en je risico verlaagt;
 • hoe je leert van de beste beleggers;
 • hoe beleggen leuk wordt;

Klik hier om meteen jouw gratis exemplaar van het boek aan te vragen.

Crypto Master Class

Een winnende strategie voor beleggen op de aandelenmarkt

Virtueel Beleggen
2 years ago

Hoe start je met beleggen?

Virtueel Beleggen
2 years ago

Wat is WallStreetBets en wat maakt ze zo populair?

Virtueel Beleggen
2 years ago

9 principes die essentieel zijn voor elke succesvolle belegger

Virtueel Beleggen
3 years ago

Aan de vooravond van de Grote Wall Street Beurscrash in 1929

Virtueel Beleggen
3 years ago